About Entry Follow Dashboard

yeahh ! cooking time !
Friday, December 24, 2010 • 12:00 AM • 0 comments
yeah , besok nak buat dumpling and tart telur . my favourite food . dumpling selalunya beli je . kat sek pun ad jual tp berminyak sgt . ni aku nak buat yg kukus je . yumm yumm . then nak buat tart telur sebab dah mengidam sgt tp tak boleh mkn byk sgt sbb muntah-muntah .

ni ada resepi tok wat dumpling =)

bhn2 ;
ayam *dicincang (boleh juga guna daging , udang n lain2)
sayur campur , daun bawang n daun sup .
blackpapper *ditumbuk
tepung gandum
air panas

cara2 ;
first , tepung gandum and air panas tu dijadikan doh and perap 20 min
second , after dah perap tu , doh tu dibuat bentuk bulat
third  , campurkan ayam,sayur, blackpapper . gaulkan hingga sebati .
forth , masukkan bhn2 yg dah dicampur kat dlm doh yg dibulat2kan tu .
then , kukus !
n siap dahh =) sng kan ,

*dumpling ni boleh buat mcm2 bentuk and boleh masak dengan pelbagai cara .



OLDER POSTNEWER POST
Inni akhafullah
AddinLatif

Mendoakan yang terbaik,sentiasa.

Shout!
Nice to know you!

Big Clap!
Thank You
Template : Masterly Elmo