About Entry Follow Dashboard

tutorial background sidebar tittle
Tuesday, February 15, 2011 • 5:57 PM • 2 comments
tutorial ni credit for afida .

okey , sekarang kite nak buat tutorial mcam mane nak buat background sidebar kite tu lawa . sebelum tuh , apa itu background sidebar tittle ?

da faham ? kalu tak faham click picture kat atas ni . yg aku bulatkan warna hitam tu lahh tutorial hari ni .
oraitt , jom tgk step nye ;D

1)pergi ke design---->edit HTML

2)cari code ni . tekan ctrl+f bagi memudahkan korang cari .
 h2 {
3) Dah jumpa ? Gantikan Code dibawah h2 { tuh dengan Code dibawah .Ingat ! Buang semua Code dibawah h2 { sampai habis. Janganlah buang sampai semua code dalam Blog, cuma kat bahagian h2 { tu je. tekan ctrl+c untuk copy dan ctrl+v untuk paste


margin:1.5em 0 .75em;
text-align: center;
font-size:95%;
line-height: 1.4em;
text-transform:uppercase;
letter-spacing:.2em;
color;#000000;
-moz-border-radius: 40px 10px;
border-radius: 40px 10px;
background:url('URL Gambar')
}
4)gantikan url gambar tu dgn url yg korang nak . lepas tuh code warna tu korang boleh tukar kat sini 
http://ego-box.com/color-codes/

5)dah siap , preview dulu bagi mengelakkan  korang menangis kalau tak jadi =p

6)dan akhir sekali tekan save template

good luck !


OLDER POSTNEWER POST
Inni akhafullah
AddinLatif

Mendoakan yang terbaik,sentiasa.

Shout!
Nice to know you!

Big Clap!
Thank You
Template : Masterly Elmo