About Entry Follow Dashboard

hello everyone !
Saturday, May 28, 2011 • 12:46 AM • 2 comments
assalamualaikum . lama gila tak update blog . biasa ah wa busy . wa sebok dengan exam . haha . meh sini wa nak citer . citer berdasarkan gamba .

yeah yeah . aku rasa mcm nak lompat tinggi-tinggi bagitahu satu dunia  . aku rasa macam nak jerit kuat-kuat kat satu sekolah . aku rasa macam nak cerita kat semua orang betapa bataknya aku. aku rasa macam nak nangis . aku rasa macam nak bunuh diri sebab teruja . aku rasa aku rasa aku rasa semualahh .hahaha
aku gembira aku gembira aku gembira gilak ! afdal tiga kali .haha . dia dia dia dia ****** kat aku . omg omg. *pengsan seratustujuhpulohkali* okey , harituh terserempak dengan dia then dia pandang je , aku punyalah gelabah gila sampai nak langgar tiang *malu.tutup muka*

memang lumrah lelaki tertarik dengan perempuan , perempuan tertarik dengan lelaki . mcm aku jugak.setiap manusia mesti ada perasaan ingin disayangi dan menyangi kan *ecehh . aku still pelajar so belajar dulu tapi kan aku cakap kat abah yg nnt dah besar laki aku abah yang carikan sebab kadang2 pilihan umi abah adalah terbaik .

alone.sunyi . aku nak jerit kuat-kuat tapi tak boleh . aku nak nangis , meraung untuk luahkan apa yang aku rasa tapi aku tak pandai . yang aku pandai bila aku sedih aku nagis , makan then dah elok .aku nak jadi penyabar tapi manusia sentiasa sakitkan hati manusia . aku nak marah orang tapi aku tak pandai nak marah dengan cara yang betul . 

kadang-kadang aku rasa sunyi padahal kawan-kawan aku jenis happening .tapi tapi tapi aku kerap ...........

manusia selalu rasa sunyi kan . itu sbb hati kita kosong , tak kira hebat mana kita , kaya-raya , lawa hensem ada yang lebih hebat , iaitu Allah . tak guna hidup kalau asek nak enjoy je . pandai2 lah seimbangkan . try solat , zikrullah , cari balik apa tujuan kita hidup kat dunia ni . insyAllah .

jgn hanya cakap aku nak berubah ke arah yang lebih baik tapi hanya cakap kosong . aku pun takde ah baik mana tapi hanya nak kongsikan apa yang aku rasa


hati aku bukanya sentiasa sejuk macam ice cream . hati aku tahu jugak rasa panas aka sakit hati . kita boleh bergurau , buat lawak tapi semua itu ada batasan . jangan lah sampai sakitkan hati orang . 

contoh :
"eh , apasal ko tak lawa eh , ko guna pencuci jamban eh kat muka ? haha "
"eee , ketepilah gemuk"
"ko dalah tak pandai , harap je muka cun.hehe"

mmg ah kita hanya bergurau tapi guraun tu kadang2 menyakitkan hati orang . kita pun tak suka kan kalau orang buat mcm tu .ko pikir ah sikit perasaan orang.aku takde ah baik mana sampai tak pernah sakitkan hati orang tapi hanya nak kongsi pengalaman.

aku sayang kawan aku . aku sayang semua kawan aku .

korang pun ada kawan an . sapa yang ckp takde kawan tu mmg penipu ah .
kawan tu apa ? pada pendapat aku kawan tu kira mcm mak ayah jugak . tempat kita mengadu , menggedik , mengada . kawan sentiasa ada masa kita sedih , gembira , susah dan senang .

sebagai seorang kawan kita kene selalu support dia . tapi kan ada sesetengah kawan yang jenis mcm kuat cemburu . tak boleh kawan dia lebih dari dia contoh  si polan jeles sbb kawan dia si ali ada orang suka . apa jenis kawan lah kau ni . sepatutnya bende tu tak payah lah kau nak jeles bagai . macamlahh takde orang suka kau .

ada juga sesetengah orang selalu kutuk kawan dia kat belakang . contoh , wey , ko tahu tak si polan tu bajet cun padahal dia tu bukanye hot sangat . mak lg hot nyahhh . kawan yg mcm ni mmg tak boleh dibuat kawan.

ni aku nak citer dulu time darjah tiga aku ada geng tiga orang . kitaorang selalu ah jugak berangan nak duduk satu rumah bila dah besar . tanak kawin sbb nak tinggal same-same then tetibe satu hari tuh mak aku tukarkan aku kelas(mak aku cikgu) lain so kitaorang dah tak rapat sgt sbb aku kawan jugak ngan budak kelas aku . satu hari tu aku dengar geng aku tu cakap "jangan kawan dia dah.dia dah ada kawan lain" . terasa ah jugak sbb bagi aku tak salah kawan dengan semua orang . kita kene open minded . tak semestinya bila dah ada geng kita kene ngan dorang je . kita kene kawan dengan semua orang . tak syok ah kalau hidup tak berkembang . kalau aku jenis nak kawan dengan semua orang . tah knp kalau pegi mana2 mesti nak senyum kat semua orang yang pandang aku. aku senang nak buat kawan.

fikiran kita kene luas . maju kehadapan . takkan ah pasal kita kawan dgn orang lain , geng kita nak marah .

ni aku nak habaq . manusia suka ejek manusia lain gemuk , besar . apa korang fikir korang tu kurus sangat ah ?
cubalah fikir dulu sebelum cakap . setiap manusia ada perasaan walaupun maybe korang tu kurus . lawa tak payah lah nak hina orang . tak buat ko masuk syurga pun .

cuba korang fikir kalau korang kat tempat orang2 gemuk mcm aku ni .

"eee , ketepilah besar"
"gemuk.gemuk,gemuk !"
"alah , si besar ni menyeboh ah , ketepilah aku nak lalu"

kesian dorang tahu tak . korang cakap ikut sedap tekak jer kan . manusia yg selalu kene kutuk mcm dorang ni termasuklah aku automatik akan rasa rendah diri , sedih sampai ada yang nak bunuh diri . fikirlah dulu sebelum cakap


OLDER POSTNEWER POST
Inni akhafullah
AddinLatif

Mendoakan yang terbaik,sentiasa.

Shout!
Nice to know you!

Big Clap!
Thank You
Template : Masterly Elmo