About Entry Follow Dashboard

resepi : ice cream goreng
Saturday, June 11, 2011 • 5:54 PM • 3 comments
bahan-bahan :


  • roti gardenia *yg lain pun boleh
  • satu bekas ice cream . contoh boleh tgk sini ice cream box *tak kesa perisa apa
  • satu cawan plastik atau kaca 
  • plastik wrap .*kalau tak tahu cari kat google image
cara -cara :

  • ambil satu keping roti dan penyek kan guna tangan supaya jadi lebar tapi jgn terlalu nipis
  • letak 2 scope ice cream kat atas roti tadi
  • tutupkan ice cream dgn sekeping roti lagi
  • ambil cawan dan tekupkan kat atas ice cream tadi .pastikan roti bercantum supaya ice cream tak meleleh keluar
  • balut ice cream dgn plastik wrap dan simpan dalam frezeer semalaman atau 3 jam
  • keluarkan dari frezeer dan goreng sampai kekuningan . pastikan minyak betol2 panas

muahaha . satu roti ice cream tu dah tercair . tapi tetap sedap dan bende ni simple , sng nak buat .

  • tips : gunakan ice cream yg lambat cair supaya tidak jadi seperti diatas . hehe


OLDER POSTNEWER POST
Inni akhafullah
AddinLatif

Mendoakan yang terbaik,sentiasa.

Shout!
Nice to know you!

Big Clap!
Thank You
Template : Masterly Elmo