About Entry Follow Dashboard

resepi : triffle
Friday, June 10, 2011 • 2:15 AM • 0 comments
sorry gambar akan di upload kemudia sbb internet slow .



bahan-bahan :

  • i bungkus kek swiss roll
  • agar-agar
  • 1 tin fruit cocktail / laici
  • 3 sudu besar tepung kastard
  • 3 sudu besar gula
  • 3 cawan susu segar/cair
cara :
  • campurkan tepung kastard , gula , susu cair dan masak sehingga mendidih dan pekat . angkat dan biarkan sejuk sebentar
  • potong kek swiss roll dan susun ke dalam bekas
  • ambil sedikit jus buah cocktail dan tuangkan keatas kek tadi
  • kemudian tuangkan kastard tadi keatas kek sehingga rata
  • taburkan buah cocktail/laici ke atas kastard tersebut
  • bancuh agar-agar mengikut arahan yang telah disediakan *sedikit sahaja * dan tuangkan buah cocktail tadi 
  • masukkan ke dalam peti sejuk
tips ; > lebihkn kastard pada lapisan kedua dan kurangkan agar2 pada lapisan ketiga
        >sentiasa kacau tepung kastard agar tidak berketul2 *step 1 diatas*


OLDER POSTNEWER POST
Inni akhafullah
AddinLatif

Mendoakan yang terbaik,sentiasa.

Shout!
Nice to know you!

Big Clap!
Thank You
Template : Masterly Elmo