resepi : triffle
sorry gambar akan di upload kemudia sbb internet slow .
bahan-bahan :
- i bungkus kek swiss roll
- agar-agar
- 1 tin fruit cocktail / laici
- 3 sudu besar tepung kastard
- 3 sudu besar gula
- 3 cawan susu segar/cair
cara :
- campurkan tepung kastard , gula , susu cair dan masak sehingga mendidih dan pekat . angkat dan biarkan sejuk sebentar
- potong kek swiss roll dan susun ke dalam bekas
- ambil sedikit jus buah cocktail dan tuangkan keatas kek tadi
- kemudian tuangkan kastard tadi keatas kek sehingga rata
- taburkan buah cocktail/laici ke atas kastard tersebut
- bancuh agar-agar mengikut arahan yang telah disediakan *sedikit sahaja * dan tuangkan buah cocktail tadi
- masukkan ke dalam peti sejuk
tips ; > lebihkn kastard pada lapisan kedua dan kurangkan agar2 pada lapisan ketiga
>sentiasa kacau tepung kastard agar tidak berketul2 *step 1 diatas*
OLDER POST • NEWER POST
Inni akhafullah
AddinLatif
Mendoakan yang terbaik,sentiasa.
Shout!
Nice to know you!
Big Clap!
Thank You
Template : Masterly Elmo
|
resepi : triffle
sorry gambar akan di upload kemudia sbb internet slow .
bahan-bahan :
- i bungkus kek swiss roll
- agar-agar
- 1 tin fruit cocktail / laici
- 3 sudu besar tepung kastard
- 3 sudu besar gula
- 3 cawan susu segar/cair
cara :
- campurkan tepung kastard , gula , susu cair dan masak sehingga mendidih dan pekat . angkat dan biarkan sejuk sebentar
- potong kek swiss roll dan susun ke dalam bekas
- ambil sedikit jus buah cocktail dan tuangkan keatas kek tadi
- kemudian tuangkan kastard tadi keatas kek sehingga rata
- taburkan buah cocktail/laici ke atas kastard tersebut
- bancuh agar-agar mengikut arahan yang telah disediakan *sedikit sahaja * dan tuangkan buah cocktail tadi
- masukkan ke dalam peti sejuk
tips ; > lebihkn kastard pada lapisan kedua dan kurangkan agar2 pada lapisan ketiga
>sentiasa kacau tepung kastard agar tidak berketul2 *step 1 diatas*
PAST • FUTURE