About Entry Follow Dashboard

Resepi Homemade Trifle
Saturday, September 8, 2012 • 10:04 AM • 2 comments

Resepi ni sangat senangggg! :D

Bahan :

1 tin Susu cair
Kek gulung/apollo atau apa2 kek biasa
4 sb Tepung kastard (dibancuh dgn 1 cawan air)
Gula secukup rasa
Jelly (tak kisah jenama apa2)
Buah-buahan :  strawberry/kiwi/nata de coco atau cocktail


1.Susun kek dalam bekas.make sure jangan banyak sangat atau kurang.Ikut suka hati korang lah.
2.Cara nak buat kastard,first masukkan susu cair dan gula.Kacau hingga mendidih.
3.Masukkan tepung kastard yang dah dibancuh.
4.Kacau sampai sebati dan tunggu sampai dia jadi pekat dan likat.Kalau kuah kastard nya cair tambah kan tepung kastard tp make sure dibancuh dgn sedikit air dulu.
5.Bila kuah kastard dah perfect,tuangkan keatas kek.
6.Susun buah buahan di atas kuah tadi tu dan tuang kan jelly kat atas buah tu. (nak buat jelly ikut panduan kat belakang kotak)
7.Sejukkan dan siap untuk dimakannnn :D



OLDER POSTNEWER POST
Inni akhafullah
AddinLatif

Mendoakan yang terbaik,sentiasa.

Shout!
Nice to know you!

Big Clap!
Thank You
Template : Masterly Elmo