About Entry Follow Dashboard

Awak,baca ni :)
Thursday, November 15, 2012 • 12:03 AM • 0 comments

Assalamualaikum!

Ehem ehem hai awak yang tengah membaca ni!Nak tahu tak kita sebagai orang islam kalau dah tahu tentang sesuatu hukum tu tapi mengabaikannya maknanya kita lebih teruk daripada orang kafir.

Okay straight to the point,hari ni nak cakap pasal aurat perempuan.Eh janganlah pergi dulu.Luangkan 5 minit je baca ni,okay?Yeah sayang awak!

Aurat perempuan - seluruh anggota tubuh kecuali muka dan tapak tangan.



click untuk lebih jelas.

Awak,hijab yang kita pakai ni bukan sekadar menutup kepala sahaja tapi dada pun kene tutup.Bukan tepat-tepat bawah dada,biarlah labuh sikit sampai ke pusat dan bahagian tepi bahu pun dilabuhkan juga.Haa baru cantik!

Awak,baju yang kita pakai ni kene longgar tau supaya tak nampak bentuk badan dan labuh.At least bawah punggung la.Lagi satu kalau pakai baju pendek better pakai kain sbb kalau pakai seluar nampak bentuk kaki.Haa awak nak ke kalau lelaki lain dah nampak bentuk badan kita dulu sebelum suami?Kan dah hilang sweetnya tu.Ewahh

Awak,lengan baju mesti kene sampai pergelangan tangan tau.Jangan dilipat-lipat lagi dah.Kalau yang pendek tu pakailah inner tapi bukan inner yang melekap dekat badan tu tau.

Awak,kain atau seluar yang kita pakai ni kene panjang sampai buku lali bukan sampai lutut je.Kalau sampai lutut je habis nampak segala kurap kat kaki.Mueheheh

Awak,kaki kita n pun perlu pakai sarung kaki sebab kaki kita ni pun aurat kan?so kene lah tutup dan kebanyakan perempuan selalu lupa bab ni.

Ya,saya tahu nak berubah tu bukan senang tapi semuanya bermula dari hati.Nak kejar syurga tak?Haa jom berubah perlahan-lahan,tak perlu speed :) Aurat kita maruah kita tau.Ada sebab kenapa Allah suruh kita lakukan semua ni,jangan mempersoalkanya ye.

Serius,awak nampak sangat sangat cantik bila tutup aurat dengan sempurna!Jaga diri,jaga hati,jaga iman :)


OLDER POSTNEWER POST
Inni akhafullah
AddinLatif

Mendoakan yang terbaik,sentiasa.

Shout!
Nice to know you!

Big Clap!
Thank You
Template : Masterly Elmo